FP si blue chip-urile de pe bursa merg la Londra pentru a se promova

Fondul Proprietatea (FP) in parteneriat cu brokerii de la Wood & Company, organizeaza in perioada 29 februarie - 1 martie a treia editie a Romania Investor Days desfasurata la Londra. La eveniment vor participa mai multe companii listate pe Bursa de Valori Bucuresti, dar si o serie de companii nelistate, dar in cazul carora exista discutii privind privatizarea.

Evenimentul urmareste sa le ofere investitorilor internationali axati pe regiunea Europei Centrale si de Est o perspectiva asupra celor mai recente evolutii din Romania si de pe piata locala de capital si sa le faciliteze intalnirea cu managementul de top al marilor companii romanesti.

Potrivit reprezentantilor Fondul Proprietatea, la intalniri sunt asteptati peste 100 de participanti partea a 56 de fonduri de investitii, care administreaza active cu o valoare cumulata de peste 4.500 miliarde de dolari.

Evenimentul a atras peste 100 de participati din partea a 56 de fonduri de investitii, care administreaza active cu o valoare cumulata de peste 4.500 de miliarde de dolari.

Evenimentul include prezentari si discursuri sustinute de reprezentantii Administratiei Prezidentiale, Guvernului Romaniei, Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, Ministerului Energiei, Bancii Nationale a Romaniei, Autoritatii de Supraveghere Financiara, Fondului Monetar International, Franklin Templeton Investments si Bursei de Valori de la Londra.

Citeste si:
Fondul Proprietatea rascumpara actiuni la un pret cu 10% peste piata
Fondul Proprietatea...

Pe parcursul celor doua zile, vor avea loc peste 160 de intalniri intre investitori si managementul de top al companiilor participante, incluzand: Alro, Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, Aeroporturi Bucuresti, Bursa de Valori Bucuresti, CE Oltenia, Conpet, Electrica, Fondul Proprietatea, Hidroelectrica, NEPI, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Posta Romana, RCS&RDS, Salrom, SIF 1 Banat Crisana, SIF 2 Moldova, SIF 3 Transilvania, Romgaz, Teraplast, Transelectrica si Transgaz.

„Participarea record la evenimentul de anul acesta este o dovada ca Romania este o oportunitate de investitii atractiva datorita fundamentelor economice solide, dar sunt necesare noi oferte publice initiale pentru ca interesul investitorilor institutionali straini sa se mentina”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Greg Konieczny, managerul Fondul Proprietatea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri