Pietele financiare gloabale sunt “inundate” in prezent de fondurile investitorilor internationali aflati in cautare de randamente, iar majoritatea banilor se indreapta catre fuziuni si achizitii (M&A), spune Tibor Pandi, CEO Citi Romania. In cazul bursei romanesti, aceasta are nevoie de o imbunatatire a lichiditatii pentru a putea atrage marii jucatori globali, a mai declarat Pandi, in cadrul conferintei The New Market, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Citi, Musat&Asociatii si Depozitarul Central.

“La nivel global vedem un nivel de lichiditate fara precedent; investitorii au probleme cand vine vorba de gasirea unor optiuni unde sa isi plaseze fondurile. Din perspectiva geografica, majoritatea banilor vor merge catre Europa si mai ales spre vestul continentului. Urmatoarele pe lista sunt rascumpararile de actiuni, distributiile de dividende si cresterea salariilor in cadrul companiilor”, a mentionat Tibor Pandi.

Bursa de Valori Bucuresti trebuie sa faca toate demersurile pentru a obtine statutul de piata emergenta si pentru a putea astfel atrage o parte cat mai mare din fondurile care sunt disponibile la nivel global.

“Feedback-ul pe care il primim de la clienti cand le propunem Romania ca optiune de investitie este ca vor ‘lichiditate, lichiditate, lichiditate’. Nu este ‘rocket science’, BVB are nevoie de lichiditate pentru a putea atrage jucatorii globali de calibru, fondurile de tip Black Rock. In Polonia rulajul zilnic este de circa 200 mil. euro, in Ungaria 20 mil. euro, in Romania 5-7 mil. euro, iar in alte piete din regiune cifrele sunt dezastruoase: 2 mil. euro in zilele bune la Zagreb si 200.000 euro pe zi in Bulgaria. Romania sta mai bine decat aceste piete, dar este in continuare loc pentru imbunatatiri”, a declarat Pandi.

Retail jobs

CEO-ul Citi Romania considera ca statul roman are un rol important in deblocarea lichiditatii pe Bursa de Valori Bucuresti, prin listarea marilor companii din portofoliu si, implicit, prin ajutarea pietei de capital sa atinga statutul de piata emergenta.

Sursa foto: Compania

Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Ionut Sisu
Ionu╚Ť ╚śi╚Öu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocup─â func╚Ťia de redactor-╚Öef adjunct . El ╚Öi-a început activitatea în pres─â în 2007, în departamentul de limb─â englez─â al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionu╚Ť a acoperit domeniile pie╚Ťe de capital ╚Öi finan╚Ťe personale în cadrul Business Standard, publica╚Ťia de afaceri a trustului Realitatea-Ca╚Ťavencu. Dup─â o scurt─â perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Pie╚Ťe de capital »Setari Cookie-uri