Ministrul Finantelor, Anca Dragu, a cerut saptamana trecuta ministerelor din Cabinetul Ciolos sa elaboreze o lista a companiilor din portofoliu care pot fi listate pe Bursa de Valori Bucuresti, a declarat Mircea Ursache, vicepresedinte ASF, in cadrul conferintei The New Market, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Citi, Musat&Asociatii si Depozitarul Central.

“Dupa ce au fost inventariate toate pachetele de actiuni detinute de statul roman in acest moment, atat cele majoritare, cat si cele minoritare, inclusiv regiile autonome care tin de administratiile locale, ministrul Finantelor a solicitat, celor care au facut parte din comitetul interministerial, propunerile finale privind companiile care pot fi listate pe bursa. Fiecare minister isi face o analiza serioasa pentru a vedea cu ce vine in piata. Guvernul va anunta ulterior programul de listari care, bineinteles, nu se vor face imediat, ci se va intinde pe o perioada mai lunga de timp”, spune Mircea Ursache.

Prezent de asemenea la evenimentul The New Market, ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, s-a declarat increzator ca programul de privatizari prin intermediul bursei va putea fi respectat pe termen lung, in ciuda schimbarii de guvern care va avea loc dupa alegerile din acest an.

“Un plan de listari pe 4 ani poate sa fie un obiectiv pentru noi si se lucreaza la el. Cred ca planul se poate anunta in acest an si ma indoiesc ca urmatorul guvern il va schimba dramatic, atat timp cat propunerile de companii vor fi bine argumentate”, a mentionat Marius Bostan.

Statul roman nu a mai listat pe bursa nicio companie din portofoliu in 2015, dupa ce in precedentii doi ani au fost listate Electrica, Romgaz si Nuclearelectrica. Singura companie de stat asteptata in acest an pe BVB este Hidroelectrica, administratorul judiciar Remus Borza declarand recent ca un IPO ar fi posibil in luna noiembrie.

Citeste si:
Dupa ce a favorizat bogatii, Guvernul pare interesat si de saraci
Guvernul pune in discutie, in...

Sursa foto: Mircea Dragos Photography

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Norofert crește cu peste 20% în prima zi pe Bursa de Valori București
Setari Cookie-uri