"Cred ca listarea este plauzibila mai degraba in primavara lui 2017, dupa solutionarea insolventei. Documentul cel mai important pentru listarea Hidroelectrica este prospectul, iar redactarea acestuia dureaza in general 2-3 luni. Problema pe care o vad este ca data listarii ar putea sa coincida cu alegerile din toamna, iar in aceste conditii nu imi dau seama daca managerii IPO-ului ar putea cumva sa impinga timeline-ul pana la inceputul anului 2017, eventual in primavara anului, cand situatia politica este clarificata”, a declarat Razvan Stoicescu, in cadrul conferintei The New Market, organizata de wall-street.ro in parteneriat cu Citi, Musat & Asociatii si Depozitarul Central.

Listarea la bursa a Hidroelectrica ar urma sa aiba loc in intervalul 10-20 noiembrie, potrivit Euro Insol, administratorul judiciar al companiei. Pachetul de actiuni scos la vanzare nu ar trebui sa depaseasca 15%, avand in vedere ca deja un alt investitor, in afara statului, detine o participatie de aproape 20%. Hidroelectrica se afla in a doua procedura de insolventa, din iunie 2012 pana in prezent.

Remus Borza, seful Euro Insol, a afirmat ca valoarea de piata a Hidroelectrica este de 5 miliarde de euro, in timp ce Fondul Proprietatea avanseaza nivelul de 3 miliarde de euro. Iesirea din insolventa este prognozata pentru 20 iunie, chiar daca “baietii destepti tot cauta chichite avocatesti sa amane acest moment”.

Sursa foto: Mircea Dragos Photography