SIF Banat-Crisana (SIF1) le va propune actionarilor in AGA din aprilie demararea unui program de rascumparare de actiuni ce vizeaza 5,6% din titlurile societatii, in vreme ce profitul din 2015 va fi trecut la rezerve.

Cel mai important punct pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare din 25 aprilie este cel privind inceperea unui program de rascumparare ce vizeaza maxim 30.849.268 actiuni SIF1. Avand in vedere cotatia de 1,516 lei/titlu inregistrata pe bursa la deschiderea sedintei de marti, SIF Banat-Crisana ar urma sa cheltuiasca 46,7 mil. lei pentru desfasurarea programului, adica 62% din profitul net pe 2015.

Administratorii SIF Banat-Crisana spun ca pretul minim pe care il vor plati pentru o actiune este de 0,5 lei/titlu, in vreme ce pretul maxim este de 3,15 lei/actiune. In aceste conditii, valoarea minima a programului de rascumparari este de 15,4 mil. lei, in vreme ce valoarea maxima este de 97,1 mil. lei.

Un procent de 93,5% din actiunile cumparate vor fi anulate, capitalul social urmand sa fie redus, iar restul de 6,5% vor fi distribuite angajatilor si conducerii SIF1.

Actiunile SIF Banat-Crisana scadeau la startul sedintei de marti cu 2,4%, compania fiind astfel evaluata la 832 mil. lei.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri