Mai multe fonduri de investitii ale Franklin Templeton si Fondul de pensii al Norvegiei, cel mai mare fond suveran din lume, au iesit la vanzare pe actiunile Petrom (SNP) luna aceasta, cele doua entitati lichidand titluri in valoare totala de 14,7 mil. lei (3,3 mil. euro).

Fondurile Franklin Templeton, compania americana care administreaza si Fondul Proprietatea (FP), au vandut 56,8 mil. actiuni SNP in valoare de 14,3 mil. lei, in vreme ce Fondul suveran al Norvegiei a vandut titluri de circa 0,4 mil. lei. Vanzarile au fost realizate la preturi cuprinse intre 0,2473 lei/actiune si 0,2615 lei/actiune.

Tranzactiile vin in contextul in care Petrom a crecut cu 4,2% in martie si cu 14,3% fata de minimul anului atins la jumatatea lui februarie.

Cu doua ore inaintea inchiderii sedintei bursiere de miercuri, actiunile Petrom scadeau cu 0,2% pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), pana la un nivel de 0,2465 lei/unitate. Avand in vedere aceasta cotatie, capitalizarea producatorului de petrol este de 13,9 mld. lei (3,1 mld. euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri