Administratorii Romgaz (SNG) vor propune actionarilor in Adunarea Generala din aprilie un dividend brut de 2,7 lei/titlu, care, avand in vedere cotatiile actuale din piata, genereaza un castig de 9,96%.

Propunerea este usor peste asteptarile analistilor din piata, ea urmand sa fie discutata in cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor din 28 (29) aprilie. In cazul in care dividendele vor fi aprobate de actionari, producatorul de gaze va incepe distributiile incepand cu data de 26 iulie 2016.

In total, Romgaz ar putea sa plateasca 1,04 mld. sub forma de dividende. Din aceasta suma, 840 mil. provin din profitul net inregistrat in 2015 (1,18 mld. lei) si 200 mil. lei reprezinta o suplimentare a profitului net de repartizat actionarilor.

Randamentul de aproape 10% plaseaza Romgaz printre primele locuri in topul companiilor care acorda cele mai mari dividende in 2016.

Actiunile societatii cresteau cu 0,3% in sedinta bursiera de joi, pana la un pret de 27,1 lei/titlu. Avand in vedere aceasta cotatie, Romgaz are o capitalizare de 10,4 mld. lei.

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri