Trendul retragerilor de pe bursa din Tokyo continua, ajungand la a 13 saptamana conscutiva, acesta este cel mai mare sir de retrageri din 1998, conform Bloomberg.

Black Rock, fondul american de investitii, si-a aratat si el intentia de a se retrage din Japonia. Masurile de stimulare a economiei luate de Banca Japoniei s-au intors impotriva lor, iar cresterea yen-ului a pus presiune puternica pe exportatori. In urma acestor evenimente, traderii de peste ocean au vandut 46 de miliarde de actiuni, conform Mediafax.

Indicele de referinta Topix a scazut cu 18% in 2016, cea mai mare scadere din lume in afara de Italia

Pierderea increderii strainilor ar fi o lovitura pentru primul ministru japonez, din moment ce companiile de investitii straine sunt cei mai activi traderi din piata.

In 2013, actiunile japoneze se ridicau spre un maxim al ultimelor 7 ani la vremea respectiva. In prezent, peste jumatate din castiguri au fost deja sterse, iar Black Rock, cel mai mare fond de investitii, se numara printre firmele care vor sa isi faca exitul de pe piata japoneza.

"Japonia a fost dezamagitoare. Multi oameni incep sa se indoiasca de strategia de crestere a primului ministru", a spus Nader Naeimi de la AMP Capital Investors.

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri