Transportatorul de titei Conpet Ploiesti (COTE) vrea sa isi majoreze capitalul social cu 92,1 mil. lei, potrivit convocatorului Adunarii Generale a Actionarilor publicat pe Bursa de Valori Bucuresti.

Pentru a-si pastra procentul de detinere, actionarii minoritari ai companiei vor trebui sa vina cu 38 mil. lei in majorarea de capital. Restul de 54,1 mil. lei reprezinta aportul in natura al statului roman prin intermediul Ministerului Energiei. Institutia va contribui cu 47 de terenuri cu o suprafata totala de 554.537 mp. Actiunile Conpet s-au prabusit cu peste 9% pe Bursa de Valori Bucuresti la scurt timp dupa anuntul companiei.

Ministerul Energiei controleaza 58,7% din Conpet, Fondul Proprietatea detine 6% din titluri, iar restul actiunilor se afla in portofoliul altor mici actionari.

In urma majorarii, capitalul social al Conpet va creste de la 28,5 mil. lei la 120,7 mil. lei. Majorarea de capital se va realiza prin emiterea unui numar de 27.935.805 actiuni noi, la un pret de 3,3 lei/actiune, egal cu valoarea nominala (fara prima de emisiune). Numarul de drepturi de preferinta ce este acordat fiecarui actionar va fi proportional cu numarul de actiuni emise de Conpet detinut la data de inregistrare.

Pana la anuntul privind majorarea de capital, actiunile COTE cresusera cu 11,6% pe bursa in 2016, evolutie datorata in buna parte dividendelor propuse pentru distribuire in acest an, al caror randament brut ajungea la aproape 20%. Scaderea de joi a adus insa actiunile Conpet la un pret de 78 lei/unitate, nivel aproape identic celui inregistrat la sfaristul anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri