Actiunile Bittnet Systems (BNET), prima companie romaneasca din IT listata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), au urcat cu 39% in primul an de la inceperea tranzactionarii in piata de capital. Fondatorii acesteia, fratii Mihai si Cristian Logofatu, spun ca listarea i-a ajutat in relatiile cu potentialii clienti dar si cu viitorii angajati.

“In business-ul nostru ne-a fost mult mai usor sa deschidem usi dupa ce lumea a auzit despre noi si despre listarea pe bursa. Vizibilitatea ne-a ajutat si in procesul de recrutare a angajatilor”, a declarat Cristian Logofatu (foto), CFO si co-fondator Bittnet Systems.

Primul an pe bursa pentru Bittnet Systems a insemnat 1.587 de tranzactii cu peste 371.000 de actiuni, peste 8% din totalul actiunilor emise. Actiunile BNET s-au situat astfel pe locul cinci in topul celor mai tranzactonate titluri de pe AeRO, clasamentul fiind condus de Prospectiuni Bucuresti, Romcab si Imotrust – trei companii provenite din valul “rasdacelor” de anul trecut.

Pretul actiunilor Bittnet a crescut cu 39%, de la 1,7 lei/actiune in prima zi de tranzactionare, la 2,4 lei/actiune la inchiderea sedintei anterioare.

“In primul an de activitate pe bursa am reusit sa atingem obiectivele operationale propuse: extinderea echipei de vanzari, a celei tehnice, obtinerea de noi competente - precum Cisco Gold Certified Partner - si lansarea de noi linii de business - precum Citrix Training Center si ITIL Authorized Training Partner. Aceste reusite au dus la cresterea accelerata a business-ului, crestere care ne-a plasat in ultimii ani in topurile Deloitte Fast 500 din Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA)”, a declarat Mihai Logofatu, director general si co-fondator Bittnet Systems.

Veniturile Bittnet au crescut cu 35% in 2015, la 11,2 mil. lei, in vreme profitul a urcat cu 386%, la 1 mil. lei. In acest context, indicatorul PER (price-to-earnings) a ajuns la un nivel de 10,4, in comparatie cu 37,2 la momentul listarii.

In ceea ce priveste procentul platit anual de companie din cifra de afaceri pentru a utiliza marca "Bittnet Systems” catre tatal fratilor Logofatu, unul dintre dezavantajele remarcate de analisti, fondatorii au declarat ca in prezent au obtinut o suspendare a platilor existand perspective pentru eliminarea completa a acestora.

Infiintata in 2007, activitatea principala a Bittnet Systems consta in desfasurarea de training-uri IT si furnizarea de solutii integrate de retea, serviciile fiind adresate pietei Business to Business. Actiunile BNET se tranzactionau vineri la un pret de 2,28 lei. Avand in vedere aceasta cotatie, compania este evaluata la 10,2 mil. lei. Cristian si Mihai Logofatu detin fiecare 32,3% din companie, Razvan Capatana controleaza 20,4%, in vreme ce polonezii de la Carpathia Capital au 10% din capital.

Managerii Bittnet le vor propune actionarilor in AGA din 29 aprilie majorarea capitalului social, urmand sa acorde doua actiuni gratuite pentru fiecare actiune detinuta. Majorarea se va face prin incorporarea profiturilor din ultimii ani (900.000 lei), dar si printr-un aport in numerar al actionarilor estimat la 680.000 lei.

De asemenea, actionarii companiei vor mai vota si aprobarea, de principiu, a unei emisiuni de obligatiuni in valoare de 3,35 mil. lei, cu scadenta de 3-5 ani si cu o rata a dobanzii de maxim 9% pe an.

Sursa foto: Bursa de Valori Bucuresti

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri