Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat finalizarea proiectului Unilegis, pe parcursul caruia au fost analizate dispunerile de masuri emise de fosta Comisie Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), cu scopul simplificarii legislatiei secundare a pietei de capital prin preluarea, adaptarea sau abrogarea dispozitiilor cuprinse de acestea.

„Necesitatea simplificarii, unificarii si sistematizarii legislatiei secundare din domeniu reprezinta o conditie esentiala pentru asigurarea accesibilitatii, bunei aplicari si eficientizarii masurilor promovate de ASF. Principalul obiectiv al acestui demers a fost crearea unui cadru normativ suplu si stabil, favorabil dezvoltarii pietei de capital romanesti si cresterii atractivitatii acesteia in randul investitorilor”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Autoritatii.

In urma analizei derulate in cadrul Unilegis au fost identificate actele normative care pot prelua prevederile celor 45 dispuneri de masuri in vigoare si a fost elaborat un Plan de implementare a masurilor privind dispunerile de masuri emise de CNVM, care poate fi accesat aici.

In perioada 2003 - 2013 au fost emise de catre CNVM un numar de 154 dispuneri de masuri (DM), 109 dintre acestea fiind iesite din vigoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri