Actionarii Conpet Ploiesti (COTE) au respins distributia dividendelor speciale, care s-ar fi adaugat dividendelor obisnuite platite din profitul anului 2016.

In Adunarea Generala Ordinara de joi, actionarii transportatorului de petrol au aprobat un dividend brut in valoare de 7,299 lei/actiune, ceea ce inseamna ca societatea va distribui aproape tot profitul de anul trecut. In schimb, dividendul special de 8,352 lei/actiune a fost respins, societatea urmand sa ramana astfel cu 72,3 mil. lei in conturi.

Cele doua dividende propuse de companie ar fi reprezentat cea mai buna distributie din piata de capital romaneasca anul acesta, la momentul anuntului acestora randamentul cumulat fiind de aproape 20%.

Respingerea dividendului special a generat joi o cadere de 6,6% a titlurilor Conpet pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), pana la un nivel de 70 lei/actiune. Avand in vedere aceasta cotatie, dividendele aprobate la Conpet vor aduce actionarilor un randament de 10,4%.

Actiunile Conpet au intrat pe un trend puternic negativ in luna aprilie, dupa ce compania a convocat o AGA pe 19/20 mai al carui principal punct pe ordinea de zi este cel privind o majorare de capital cu 92,1 mil. lei. Pentru a-si pastra procentul de detinere, actionarii minoritari ai companiei vor trebui sa vina cu 38 mil. lei in majorarea de capital. Restul de 54,1 mil. lei reprezinta aportul in natura al statului roman prin intermediul Ministerului Energiei

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri