Actiunile Rompetrol Rafinare, compania care detine rafinaria Petromidia si care este controlata de grupul kazah KazMunayGas, au pierdut peste 10% din valoare in deschiderea sedintei bursiere, dupa ce DIICOT a anuntat ca procurorii au instituit, in dosarul Rompetrol 2, sechestru asigurator pe bunuri si actiuni DIICOT.

In jurul orei 10, actiunile Rompetrol Rafinare (RRC) erau cotate cu un pret de 0,0420 lei/titlu, in scadere cu 10,64% fata de cotatia de inchidere de vineri. Luni, actiunile Rompetrol au fost suspendate de la tranzactionare, dupa ce in piata a aparut informatia privind masurile instituite de procurorii DIICOT.

La pretul de 0,0420 lei/actiune, valoarea de piata a Rompetrol Rafinare este de 1,85 miliarde lei (413 milioane euro), cu circa 50 de milioane de euro sub valoare de piata calculata la pretul de inchidere de vineri, de 0,0470 lei/actiune.

Luni, DIICOT a anuntat ca procurorii au instituit, in dosarul Rompetrol 2, sechestru asigurator pe bunuri si actiuni ale KazMunayGas International, Oilfield Exploration Solutions si Rompetrol Rafinare, precum si pe conturi bancare deschise pe numele a patru persoane, pana la suma totala de peste 1,7 miliarde de lei, 290 de milioane de dolari si aproape 35 de milioane de euro.

KazMunayGas International, fosta Rompetrol Group NV, ca confirmat ulterior ca a primit citatie de la DIICOT.

Anunturile au venit dupa ce, in 29 aprilie, KazMunayGas si firma chineza China Energy Company Limited (CEFC) au semnat un acord pentrrin care chinezii preiau controlul asupra afacerii din Romania a kazahilor, care include in principal doua rafinarii, Petromidia si Vega, si o retea de distributie.

Sursa foto: Shutterstock / Leungchopan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri