Investitorii care cauta sa faca bani s-ar putea indrepta, cel mai probabil, catre mecanisme traditionale – actiuni si obligatiuni, de exemplu. O investitie din ce in ce mai interesanta o reprezinta, insa, o piata inca emergenta in Romania – cea a benzilor desenate. Acestea au potentialul de a aduce mai multi bani, chiar si pe termen scurt, decati ati putea crede.

Anders Nilsson, de la platforma de comparatii preturi GoCompare.com, a subliniat intr-un interviu cu Alexis Christoforous, de la Yahoo Finance, cum benzile desenate pot aduce multi bani investitorilor.

„Am descoperit ca o proportie importanta din benzile desenate valoroase au depasit ca performanta investitii mai traditionale ca S&P 500 sau chiar aurul”, spune Nilsson.

GoCompare.com a colectat informatii de pe piata benzilor desenate pentru a determina pe acelea care s-au apreciat cel mai mult din 2008, comparat cu performanta S&P 500, cel mai important indice al Bursei de la New York.

Top performera? O banda desenata neglijata de (foarte) multi la data aparitiei, in 1993 – DC Batman Adventures #12, care reprezinta prima aparitie a personajului Harley Quinn. Pretul revistei era la acea data de 1,25$ si, in ultimii opt ani, s-a apreciat la peste 800$, adica un ROI de peste 26.000%.

„Pretul benzii a explodat, sprijinit atat de industria filmelor de la Hollywood, dar si a cresterii in popularitate a personajului Harley Quinn”. Filmul Suicide Squad, care are, printre altii, si pe Harley Quinn personaj central, se va lansa in august.

Al doilea cel mai bun performer a fost New Mutants 98 al Marvel, care s-a apreciat cu 4.900% din 2008, pretul la publicare fiind de 1$. In revista apare, pentru prima oara, personajul Deadpool.

Ca valoare bruta, cea mai valoroasa banda desenata, „Sfantul Graal” al colectionarilor si pasionatilor, ramane Action Comics #1, din 1938, prima aparitie a lui Superman si revista care a pornit „nebunia” super eroilor. Pe atunci, costa 0,10$, acum, in functie de starea ei, poate depasi 3 milioane de dolari.

Daca te gandesti insa sa incepi sa investesti in benzi desenate, este important sa stii industria si, ca orice investitie, sa fii constient(a) ca nu toate benzile aduc castiguri. „Cauta prime editii rare, unde personaje sunt introduse pentru prima oara. Cauta print-uri mici, personaje care vor aparea in filme”, mai spune Nilsson.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri