Bancile ING si Societe Generale au trimis scrisori clientilor, in care ii avertizeaza in legatura cu conditiile dificile de tranzactionare de pe pietele financiare si variatiile mari ale preturilor activelor in perioada referendumului care va avea loc saptamana viitoare in Marea Britanie, referitor la apartenenta la Uniunea Europeana, potrivit unor surse apropiate situatiei, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Astfel de avertismente oficiale au devenit un fapt obisnuit, dupa undele de soc produse in ianuarie anul trecut in urma liberalizarii cursului francului elvetian, care au dus la conflicte intre banci si clientii lor, din cauza absentei preturilor pe piata, timp de cateva minute. Un purtator de cuvant al ING a confirmat ca banca a trimis o comunicare clientilor, pentru a-i avertiza de probabilitatea unor conditii dificile de tranzactionare, in preajma votului din 23 iunie.

O sursa care a vazut scrisoarea a spus ca aceasta cere clientilor sa aiba rabdare, intrucat conditiile de stabilire a preturilor vor fi dificile, in special daca britanicii vor vota pentru iesirea din UE. ING a refuzat sa comenteze in legatura cu continutul scrisorii.

Divizia de vanzari si trading a Societe Generale a trimis la randul ei o scrisoare clientilor, pentru a-i avertiza in privinta volatilitatii si a unor deficite de lichiditati, a spus o sursa apropiata situatiei. Un purtator de cuvant al Societe Generale a refuzat sa comenteze.

Citeste si:
ING: "Bancherii romani sunt world class, cu nimic sub cei din Londra"
Florin Ilie, ING: Bancherii...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
10 ani de transformari: Evenimentele care au modelat ultimul deceniu