Oferta de titluri de stat in valoare de 100 mil. lei destinate populatiei a fost deja suprasubscrisa in primele doua zile, Ministerul Finantelor (MFP) anuntand ca aceasta urmeaza a fi suplimentata.

Numarul cumparatorilor a ajuns marti, la finalul zilei de subscriere, la 3.425 de persoane fizice, de aproape trei ori mai mult fata de numarul total inregistrat anul trecut (1.236 de persoane).

„Succesul impresionant sta in primul rand in numarul mare de persoane fizice care au cumparat titluri de stat. Tinta anuntata, de 100 de milioane de lei, va fi suplimentata in functie de nivelul cererii. Cel mai important este sa rasplatim increderea investitorilor persoane fizice in statul roman”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

Oferta se deruleaza in perioada 11-29 iulie, dobanda fiind de 2,15% pe an. Titlurile au scadenta in 2018, valoarea nominala fiind de 100 de lei. O singura persoana poate achizitiona cel mult 1.000 de titluri, adica o valoare maxima de 100 de mii de lei.

Titlurile de stat pot fi achizitionate, fara costuri, de la cele patru banci intermediare: BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania. Veniturile generate de detinerea titlurilor de stat nu sunt impozitate.

In procesul de subscriere investitorii pot cumpara titluri fie prin una din bancile intermediare ale tranzactiei, fie prin intermediul unei firme de brokeraj autorizata in acest scop. In cazul cumpararii prin bancile intermediare subscrierea se poate face fie cu numerar, caz in care se va deschide doar un cont de subscriere, fie prin indicarea unui cont bancar la banca respectiva sau la o alta banca.

La scadenta, Ministerul Finantelor va organiza o loterie aniversara prin care 100 de persoane fizice, detinatori de titluri de stat ai emisiunii aniversare, vor castiga premii de 1.000 de lei fiecare, indiferent de numarul de titluri detinute.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri