Inchiderea temporara a rafinariei Petrobrazi a determinat efectul negativ de aproximativ 25 de milioane de euro inregistrat de OMV in trimestrul al doilea, au explicat oficialii companiei austriece raspunzand la o solicitare a wall-street.ro.

In raportul preliminar publicat la finalul saptamanii trecute, OMV anuntase ca Grupul a inregistrat un efect negativ al consolidarilor de aproximativ 25 de milioane de euro, predominant la Petrom, intrucat volumul stocurilor a crescut, rezultand cresterea profitului nerealizat.

“Efectul negativ de 25 mil. euro are legatura cu inchiderea (n.red. temporara) a rafinariei Petrobrazi. Cifra nu reprezinta o pierdere efectiva ci un efect negativ in contabilitate avand in vedere consolidarea dintre Grupul OMV si OMV Petrom”, au declarat reprezentantii OMV.

Stocurile Petrom au crescut inaintea opririi activitatii Petrobrazi, iar astfel compania nu a putut sa vanda respectivele produse, OMV fiind astfel nevoita sa isi ajusteze profitul in acest sens. Cel mai probabil situatia se va ajusta in urmatorul trimestru, dupa reinceperea activitatii Petrobrazi.

In raportul pe T4 2015, OMV a anuntat ca Rafinaria Petrobrazi Ploiesti va fi inchisa pentru o luna, in T2 2016, pentru o revizie generala.

Citeste si:
Bancile si companiile financiare sunt liderii castigurilor in S1
Bancile si companiile...

OMV Petrom a inregistrat o productie de hidrocarburi in scadere cu 2,2% in trimestrul al doilea fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 177.000 de barili echivalent de petrol pe zi (bep), dar a crescut cu 1,1% comparativ cu primele luni ale anului, potrivit unui anunt facut joi de OMV. OMV Petrom a realizat, in trimestrul al doilea al anului 2016, o productie de hidrocarburi de 181.000 de barili echivalent de petrol, iar in primul trimestru al anului curent de 175.000 bep.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Petrom vrea sa investeasca 3,7 mld. lei pana la sfarsitul anului