Combinatul Oltchim din Ramnicu Valcea, aflat in insolventa din ianuarie 2013, este scos la vanzare pe bucati, prin noua pachete de active, procesul de selectie al investitorilor urmand a se incheia la sfarsitul acestui an, potrivit unui anunt al companiei.

"Oltchim va lansa un proces competitiv de vanzare a activelor societatii, grupate in mai multe pachete, la acest moment avandu-se in vedere de catre societate noua astfel de pachete de active", se arata in anuntul companiei.

Investitorii interesati pot depune scrisori de interes pentru oricare sau pentru toate pachetele de active pana la 30 septembrie 2016. "Selectia cumparatorului/cumparatorilor se va face pe baza valorii economice a ofertei, procesul de selectie fiind estimat a se finaliza pana la sfarsitul anului 2016", se precizeaza in document.

Referitor la anuntul de initiere a procesului de vanzare a Oltchim, vicepremierul Costin Borc, care este si ministru al Economiei, spune ca desi este in insolventa, situatia financiara a combinatului s-a imbunatatit, ceea ce ii da speranta in gasirea unui investitor "pentru un viitor sustenabil al activitatilor economice ale companiei", in conditii de piata.

“Mi-am stabilit printre prioritati, inca de la inceputul mandatului meu, Oltchim. Astazi, compania si-a anuntat intentia de vanzare prin pachete de active si sper ca, pana la finalul anului, Oltchim sa aiba o oferta angajanta", a afirmat Borc.

Citeste si:
Retrospectiva 2019: Principalele evenimente din retail & FMCG
Retrospectiva 2019:...

Mentinerea activitatii industriale in zona Ramnicu Valcea si pastrarea locurilor de munca sunt prioritare pentru autoritati, a asigurat vicepremierul. "Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri sprijina transparenta procesului de vanzare, poarta in continuare un dialog deschis cu Comisia Europeana pentru clarificarea problemelor vechi ale SC Oltchim SA, ceea ce va oferi siguranta juridica potentialului investitor", a mai spus Borc.

La inceputul lunii aprilie a acestui an, Comisia Europeana a anuntat ca a deschis o investigatie aprofundata pentru a verifica daca anularea datoriilor de catre statul roman si continuarea aprovizionarii Oltchim de catre companii de stat, in pofida deteriorarii situatiei financiare a combinatului, au respectat normele UE privind ajutoarele de stat.

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea (simbol bursier OLT) a realizat un profit net de 18,5 milioane lei (4,1 milioane euro) in primul semestru al acestui an si vanzari de 378,1 milioane lei (84 milioane euro), in crestere cu 4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

La 30 iunie 2016, Oltchim SA inregistra datorii totale in valoare de 1,35 miliarde lei. Combinatul are in prezent circa 2.000 de salariati. Oltchim este singurul producator din Romania de clor si polieter polioli. Societatea exporta aproximativ 70% din productie.

Citeste si:
Kaufland cumpara in Constanta un teren pentru 3,2 mil. euro
Kaufland cumpara de la Impact...

Compania a intrat in insolventa, in ianuarie 2013, dupa privatizarea esuata cu Dan Diaconescu din 2012, iar planul de reorganizare prevede vanzarea combinatului pentru cel putin 307 milioane euro. Statul, care detine 54,8% din actiunile companiei, a mai incercat privatizarea Oltchim, dar fara success. La ultimul termen, din decembrie 2014, niciun investitor nu si-a exprimat interesul sa preia compania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
OMV Petrom da startul vanzarii campurilor de petrol din Kazahstan
Setari Cookie-uri