Actiunile producatorul de sticla Stirom Bucuresti (STIM) cresteau joi cu 15% pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce conducerea societatii a anuntat ca vrea sa scoata din rezerve 19,1 mil. lei si sa distribuie banii sub forma de dividende.

Consiliul de Administratie al Stirom a propus ca actionarii sa voteze in Adunarea Generala din 17 octombrie transferul sumei de 19,1 mil. lei din rezervele distribuibile ale companiei in contul “rezultatul reportat reprezentand profitul nerepartizat”, precum si distribuirea sumei astfel transferate sub forma de dividende tuturor actionarilor de la data de 1 noiembrie 2016.

Dividendul brut propus este de 1,1759 lei/actiune, care, avand in vedere cotatiile din piata de la startul sedintei bursiere de joi, ar genera un castig de 11,4%.

Titlurile STIB urcau joi pe bursa cu 15%, nivelul maxim admis pentru o actiune, pana la cotatia de 10,3 lei/titlu. Avand in vedere acest pret, Stirom este evaluata pe Bursa de Valori Bucuresti la 167 mil. lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri