Statul roman nu a renuntat la ideea listarii pe bursa a unor pachete minoritare de actiuni din cadrul CEC Bank si Telekom Romania, acestea urmand sa se adauge astfel deja asteptatului IPO Hidroelectrica, potrivit vicepresedintelui ASF Mircea Ursache.

In cazul Hidroelectrica, CEC si Telekom, statul intentioneaza sa vanda pe Bursa de Valori Bucuresti pachete de actiuni de circa 20-25%, a declarat Ursache, in cadrul unui eveniment de presa organizat de Finmedia.

Statul controleaza in prezent toate actiunile CEC Bank si 45,9% din Telekom Romania Communications.

Pe langa cele trei companii mentionate, mai sunt luate in calcul si oferte publice secundare pentru Romgaz si OMV Petrom, de respectiv 4% si 7%. Avand in vedere cotatiile actuale de pe bursa, un SPO cu 4% din titlurile Romgaz ar valora 370 mil. lei (83 mil. euro), in vreme ce vanzarea a 7% din actiunile Petrom i-ar aduce statului 1 mld. lei (224 mil. euro).

In vara lui 2011, statul roman a incercat fara succes sa vanda 9,84% din actiunile Petrom pentru o suma cuprinsa intre 484 si 610 mil. euro. Esecul a fost atat de mare incat statul nici nu a mai anuntat nivelul subscrierilor, in piata speculandu-se ca acestea au fost chiar mai mici de 50% din oferta.

Citeste si:
Măsuri implementate de OMV Petrom pentru a face față virusului...
Măsuri implementate de OMV...

Statul roman detine in momentul de fata 20,6% din Petrom si 70% din Romgaz.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Coronavirus | Romgaz se gândește la amânarea livrarilor spre perioada de iarnă
Setari Cookie-uri