Consiliul de Administratie al Electrica l-a desemnat in functia de director general al companiei pe Dan Catalin Stancu, care va prelua noua functie 24 octombrie.

Dan Stancu ii succede in functia de director general Iulianei Andronache - CFO, care a asigurat interimatul, incepand cu luna martie 2016.

Andronache il inlocuise temporar pe fostul CEO Ioan Rosca.

„Alegerea noului director general al companiei s-a facut in urma unui proces de selectie riguros, desfasurat dupa cele mai bune practici. Ii uram bun revenit in familia Electrica lui Catalin Stancu, a carui experienta este, in opinia noastra, foarte importanta, mai ales intr-o astfel de perioada plina de provocari. In acelasi timp, ii multumim Iulianei Andronache pentru modul in care a gestionat compania in ultimele sase luni”, a declarat, intr-un comunicat de presa, presedintele Consiliului de Administratie al Electrica, Cristian Busu.

Dan Catalin Stancu (53 de ani) are o experienta de peste 26 de ani in domeniul energiei electrice si al gazelor naturale, dintre care peste 19 ani i-a petrecut in cadrul Grupului Electrica (1990 - 2009), perioada in care a ocupat mai multe functii de conducere, inclusiv cea de director de afaceri corporative si privatizare.

De asemenea, de-a lungul timpului, a fost membru in Consiliile de Administratie ale Electrica Muntenia Nord, Electrica Distributie Transilvania Nord, Electrica Furnizare Transilvania Nord, E.ON Moldova si CEZ Oltenia.

Incepand din anul 2009, Dan Catalin Stancu a activat la E.ON Romania, unde a ocupat pozitia de director de strategie si dezvoltare corporativa, precum si de membru in Consiliile de Administratie ale E.ON Distributie Romania si E.ON Renewable.

Catalin Stancu este absolvent al Facultatii de Energetica din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti, detinand totodata un MBA de la Sheffield University, dar si o diploma in management de la Codecs-Open University, tot in Marea Britanie.

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri