Viitorul guvern ar trebui sa listeze Hidroelectrica, Aeroporturi Bucuresti si Portul Constanta pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in 2017, pentru a accelera promovarea Romaniei la statutul de piata emergenta, a declarat fostul premier Victor Ponta, care a tinut sa sublinieze ca “stanga” a fost mereu o sustinatoare a pietei de capital romanesti.

Victor Ponta a fost prezent vineri la deschiderea Bursei de Valori Bucuresti, eveniment organizat dupa ce, cu o seara in urma, agentia FTSE Russel a promovat Romania pe lista-scurta a tarilor care pot trece de la statutul de piata de frontiera, la cel de piata emergenta.

“Ma bucur ca reprezentantii BVB m-au chemat aici. In ultima perioada cand ma suna cineva sa ma invite undeva dimineata, este avocatul. Alaturi de Mircea Ursache si de Eugen Teodorovici, noi cei de stanga avem un hobby pentru piata de capital, pentru reduceri de taxe, pentru privatizari si listari. Cred ca dumneavoastra, reprezentantii bursei, faceti un lucru bun si cred ca efortul acesta trebuie sustinut”, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier a demisionat in toamna anului trecut dupa protestele de strada izbucnite ca urmare a tragediei de la clubul Colectiv. In timpul mandatului sau au fost realizate cele mai mari oferte publice initiale (IPO) de actiuni din istioria Bursei de Valori Bucuresti: IPO-ul Romgaz, in valoare de 391 mil. euro si IPO-ul Electrica, in valoare 444 mil. euro.

Ponta a mai adaugat ca reprezentantii bursei l-au convins de importanta dezvoltarii pietei de capital, lucru pe care l-a promovat si la Belgrad.

“Atat de mult m-ati convins incat acum cateva zile, in fata Guvernului Serbiei, am explicat cat de importanta este dezvoltarea pietei de capital. Le-am spus ca trebuie sa isi listeze companiile de energie asa cum in Romania s-a intamplat deja si totusi nu s-a intamplat suficient de mult”, a mentionat Victor Ponta. “Nu voi avea niciun fel de pozitie sau influenta in 2017, dar sper totusi ca anul viitor guvernul sa listeze Hidroelectrica, Aeroporturi Bucuresti si Portul Constanta. Altfel, toate eforturile bursei nu se vor materializa si o sa ratam penalty-ul in minutul 95, ceea ce in Romania se intampla destul de des”, a concluzionat fostul premier.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri