Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a castigat definitiv procesul initiat de Fondul Proprietatea, prin care Fondul a solicitat Autoritatii sa aprobe comisioanele suplimentare pe distributiile catre actionari.

Litigiul a fost initiat in anul 2012, la 2 ani de la incheierea contractului de administrare dintre Franklin Templeton si Fondul Proprietatea, cand actionarii Fondului au decis modificarea structurii onorariului stabilit prin contractul de administrare incheiat cu Franklin Templeton, solicitand avizul Autoritatii de Supraveghere Financiara pentru aceasta majorare, potrivit dispozitiilor legale.

Intr-o AGA din 2012, actionarii FP aprobasera 2012 si 2013 un comision suplimentar de 1,5% din banii obtinuti din vanzarea de active, iar dupa anul 2013 comisionul urma sa scada la 1%.

Autoritatea a respins in 2013 solicitarea Fondului Proprietatea, refuz in urma caruia Fondul a contestat in instanta deciziile emise de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Dupa mai bine de 3 ani de la debutul procesului, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins in mod definitiv actiunea promovata de Fondul Proprietatea, dupa ce si Curtea de Apel Bucuresti a considerat neintemeiate pretentiile Fondului.

„Dincolo de verdictul final, apreciem ca Instantele au avut rabdarea si disponibilitatea de a analiza o problematica deosebit de complexa pentru lamurirea unor chestiuni de drept dificile si cu aspect de noutate. Acestea decurg din regimul special de organizare si functionare a Fondului Proprietatea si din atributiile legale pe care Autoritatea de Supraveghere Financiara le are fata de aceasta societate. Solutia instantei de recurs continua sirul de victorii importante obtinute de Musat & Asociatii in favoarea Autoritatii de Supraveghere Financiara”, a declarat, intr-un comunicat de presa Gheorghe Buta, Co-Managing Partner Musat & Asociatii – casa de avocatura care a reprezentat ASF in acest proces.

In echipa de avocati ai ASF s-au mai aflat Cosmin Lobotean (Partner Musat & Asociatii) si Razvan Gheorghe (Senior Associate Musat & Asociatii).

Sursa foto: Shutterstock / Sebastian Duda

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri