Fondul Proprietatea (FP) a obtinut avizul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) pentru prospectul de oferta publica secundara la Petrom (SNP). Fondul vrea sa vanda cel mult 6,4% din compania petroliera la un pret maxim de 0,244 lei/actiune.

Potrivit unui calcul wall-street.ro, Fondul ar fi putut scoate la vanzare anul acesta maxim 11,1% din titlurile Petrom.

Pretul de subscriere pentru investitorii de retail va fi de pana la pretul maxim de 0,244 lei/actiune, si pana la pretul maxim de 9,16 dolari/ GDR. Investitorii institutionali pot subscrie la orice pret pana la pretul maxim (inclusiv). Actiunile SNP au inchis vineri la un nivel de 0,2405 lei/titlu, dupa o scadere de 1,4% venita dupa anuntul FP. In ziua anterioara, actiunile Petrom au inchis la 0,244 lei/titlu, adica exact maximul cerut de FP in oferta.

Fondul va vinde pana la 3.641.100.108 actiuni SNP sub forma de actiuni si certificate globale de depozit care reprezinta actiunile („ GDR-uri ”). Un GDR reprezinta 150 de actiuni.

Daca Fondul ar vinde toate actiunile scoase la vanzare la pretul maxim, incasarile ar ajunge la 878 mil. lei (196,8 mil. lei).

Perioada de derulare este 6 octombrie-13 octombrie 2016 iar intermediarii ofertei vor fi Goldman Sachs (sole global coordinator), BCR, Erste Group si Wood&Company (Joint Bookrunners).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri