Monopolul de stat Transgaz (simbol bursier TGN) a realizat pe noua luni din acest an un profit net de 358,4 milioane lei (79,6 milioane euro), in scadere cu 7% fata de perioada ianuarie-septembrie 2015, cand profitul net raportat a fost de 384,3 milioane lei, potrivit rezultatelor trimestriale raportate luni seara Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In acelasi timp, veniturile din activitatea de exploatare au crescut cu 3%, la 1,26 miliarde lei, comparativ cu 1,23 miliarde lei in perioada ianuarie-septembrie 2015, conform News.ro.

"Aceasta crestere s-a datorat, in principal, veniturilor obtinute din activitatea de echilibrare si a altor venituri din exploatare mai mari, pe seama prescrierii majorarilor de intarziere aferente unor dividende achitate cu intarziere din perioada 2000-2003", arata raportul companiei. Incepand cu al patrulea an al celei de-a treia perioade de reglementare (2015 – 2016), modul de alocare a venitului total care a stat la baza stabilirii tarifelor pentru activitatea de transport este de 60% pentru componenta fixa si de 40% pentru componenta volumetrica.

"Acest lucru conduce la o redistribuire a veniturilor din transport astfel: diminuarea veniturilor din transport in trimestrele de iarna pe seama scaderii veniturilor din volumele transportate si respectiv cresterea veniturilor din transport in trimestrele de vara pe seama cresterii veniturilor din rezervarea de capacitate comparativ cu anul gazier anterior", mai mentioneaza raportul Transgaz.

Transgaz este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 58,5% din actiuni. Compania este listata la Bursa de Valori Bucuresti si are o valoare de piata de 3,5 miliarde lei (782 milioane euro).

Sursa foto: INSAGO/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri