OPEC ajunge la un acord pentru reducerea productiei. Petrolul creste cu 7,6%

Statele OPEC au ajuns la un acord pentru reducerea productiei cu 1,2 milioane de barili pe zi, la 32,5 milioane de barili pe zi, declarat miercuri unul dintre delegatii prezenti la reuniunea organizatiei, citat de Bloomberg. La scurt timp dupa aparitia acestor informatii, petrolul crestea cu 7,6%.

Anterior, Ministrul irakian al Petrolului, Jabbar al-Luaibi, a spus ca participantii sunt unanim in favoarea reducerii productiei, dupa o intalnire care a avut loc la micul dejun. Acordul ar fi pe o perioada de sase luni, monitorizat de o comisie, a spus oficialul irakian, care spera ca preturile sa depaseasca peste 55 de dolari pe baril, conform News.ro.

”Sunt foarte optimist ca vom avea rezultate foarte fructuoase. Va fi in mod sigur o reducere”, a spus al-Luaibi.

Grupul trebuie sa rezolve diferentele de opinie dintre cei mai mari trei producatori, Arabia Saudita, iran si Irak. Potrivit planului convenit in Algeria, productia de petrol ar trebui redusa ca peste 1 milion de barili pe zi, la 32,5 milioane de barili pe zi.

”OPEC va ajunge la un acord”, a spus ministrul iranian al Petrolului, Bijan Namdar Zanganeh, a carui tara vrea sa obtina un alt aranjament in locul inghetarii productiei.

Citeste si:
OPEC estimează o creștere record a cererii pentru petrol în 2021
OPEC estimează o creștere...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Si secretarul general al OPEC, Mohammed Barkindo, si ministrul Petrolului din Emiratele Arabe Unite, Suhail Mohammed Al Mazrouei, au spus ca se asteapta la vesti bne in cursul acestei zile.

Sursa foto: Thaiview / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri