Patru case de avocatura au furnizat servicii juridice in cadrul IPO-ului de 230 mil. lei (50,8 mil. euro) realizat de catre MedLife pe Bursa de Valori Bucuresti.

In urma tranzactiei finalizata saptamana trecuta, fondul de private equity V4C Eastern Europe Holding V Limited si-a vandut intreaga participatie (36,25%) din cadrul furnizorului de servicii medicale, in timp ce IFC, diviza de investitii a Bancii Mondiale, a vandut 7,75% din capitalul MedLife.

V4C a primit asistenta juridica de la casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), in vreme ce IFC a fost consiliata de avocatii de la Leroy si Asociatii.

“Din punct de vedere juridic, tranzactia defineste standardele pe piata locala si stabileste puncte de reper pentru tranzactii viitoare de acelasi tip. Sunt convinsa ca, odata cu trecerea timpului, acest IPO al unei societati private cu crestere puternica se va dovedi a fi un moment istoric in evolutia mediului de investitii din Romania”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Adriana Gaspar partener senior NNDKP.

In cadrul ofertei publice, MedLife a fost asistata cu privire la anumite aspecte de natura juridica de catre casa de avocatura Schoenherr si Asociatii.

Brokerii de la Raiffeisen si Wood&Co. au fost intermediarii IPO-ului MedLife, acestia fiind asistati din punct de vedere juridic de catre RTPR Allen&Overy.

Potrivit prospectului, suma neta maxima pe care vanzatorii o puteau obtine ca urmare a IPO-ului putea ajunge la 309,4 mil. lei, din care 9 mil. lei (2,9%) erau reprezentate de comisioanele, tarifele si cheltuielile asociate ofertei.

Raportand procentul de 2,9% la valoarea finala a IPO-ului, compania a platit cel mai probabil o suma de 6,67 mil. lei catre brokeri, avocati, BVB si ASF.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri