Producatorul de tamplarie PVC Teraplast Bistrita va deschide o subsidiara in Serbia, in principal pentru a creste valoarea exporturilor in tara vecina.

Consiliul de administtratie a aprobat constituirea a unei societati cu raspundere limitata in Serbia, cu un capital social total de 10.000 euro. In prezent compania activeaza in Parcul Industrial Teraplast din Bistrita, cu o suprafata de peste 20 de hectare.

Grupul Teraplast include compania Teraplast, subsidiara Plastsistem, subsidiara Teraglass (incepand cu aprilie 2015, anterior activitatea Teraglass fiind organizata ca o linie de business a companiei Teraplast), subsidiara Teraplast Moldova, subsidiara Teraplast Logistic (incepand cu iunie 2016) si Politub (entitate controlata in comun).

Teraplast Bistrita a inregistrat in primele noua luni din 2016 un castig net consolidat de 30,33 milioane lei, cu 36,57% mai mare decat in aceeasi perioada din 2015. Grupul Teraplast a realizat in primele noua luni ale anului trecut o cifra de afaceri consolidata de 310,9 milioane de lei, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada din 2015, evolutie sustinuta mai ales de cresterea cererii interne, dar si a livrarilor pe piata externa.

In primele noua luni din 2016 exporturile grupului Teraplast au crescut cu aproximativ 28% fata de perioada similara din 2015. Teraplast exporta in Germania, Austria, Ungaria, Slovenia, Cehia, Slovacia, Italia, Bulgaria, Serbia sau Belgia. Teraplast are o valoare de piata de 288,9 milioane lei (64 milioane euro), la ultimul pret de inchidere, de 0,51 lei/actiune.

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri