Franklin Templeton Investments (FTI) a reluat achiziile de actiuni Petrom (SNP), realizand doua tranzactii la acest inceput de an, dupa ce in 2016 a fost unul dintre principalii vanzatori ai titlurilor companiei petroliere, prin intermediul fondurilor sale de frontiera.

Templeton Eastern Europe, un fond din grupul FTI ai carui manageri sunt Mark Mobius si Greg Konieczny (managerul Fondul Proprietatea), a cumparat in ultimele sedinte 2,88 milioane de actiuni Petrom, in valoare totala de 817.000 lei (181.000 euro). Tranzactiile au fost realizate la preturi de 0,2819 lei/actiune, respectiv 0,2845 lei/actiune. La sfarsitul lunii septembrie 2016, Templeton Eastern Europe Fund detinea 72,2 mil. actiuni Petrom, evaluate la 3,95 mil. euro.

Actiunile Petrom au crescut cu aproape 10% in acest an, continuandu-si astfel seria pozitiva din decembrie 2016, cand au castigat 13,4%.

Templeton a vandut pachete semnificative de actiuni SNP anul trecut, acestea depasind la un moment dat o valoare totala de 12 milioane euro. La acea data, Mark Mobius explica vanzarile mentionand ca acestea au fost motivate si de faptul ca prezenta sa in Consiliul de Supraveghere al companiei limitase anterior tranzactiile pe care Templeton le putea face cu titluri Petrom.

Actiunile SNP se tranzactionau marti pe Bursa de Valori Bucuresti la un pret de 0,2865 lei (-0,17%), compania fiind astfel evaluata la 16,25 mld. lei (3,6 mld. euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri