Dolarul continua declinul declansat de discursul sustinut in ziua investirii de catre Donald Trump. Acesta a oferit putine detalii privind politica fiscala, dar a subliniat acordarea "America First", de a pune pe primul plan interesele SUA in politica externa, provocand temeri legale de cresterea perfectionismului comercial, transmite Bloomberg.

Dolarul s-a depreciat in raport cu 10 monede majore, dupa ce administratia Trump s-a angajat pe site-ul oficial sa se retraga din Parteneriatul Trans-Pacific si sa renegocieze Acordul Nord-American de Liber Schimb (NAFTA), conform News.ro.

”Precautia este tema saptamanii, piata va fi foarte susceptibila la anunturile echipei lui Trump. Ramane de vazut daca Trump va aduce prosperitate Americii”, a declarat Rodrigo Catril, analist la National Australia Bank in Sydney.

El considera ca chiar daca America va dobandi o cota mai mare pe piata, nu va avea de castigat daca la nivel global comertul va scadea. Euro s-a apreciat pentru a treia sedinta consecutiv, cu 0,4%, la 1,0743 dolari pe unitate. Fata de yen, dolarul s-a depreciat cu 0,9%, la 113,63 yeni pe unitate, dupa ce vineri a scazut cu 0,2%.

Citeste si:
Investirea lui Trump: au deschis investitorii sampania prea devreme?
Investirea lui Trump: au...
Sursa foto: Albert H. Teich / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cele mai importante evenimente ale momentului