Actiunile americane au atins la startul sedintei bursiere de miercuri noi maxime istorice, indicele Dow Jones ajungand sa depaseasca nivelul psihologic de 20.000 de puncte, dupa ce presedintele Donald Trump a semnat o serie de ordine executive ce vizeaza accelerarea unor proiecte importante de infrastructura.

“Investitorii asteptau mai multe detalii legate de cheltuielile din infrastructura, iar acum au aceste date intr-un format foarte clar. Nu este nimic mai important decat acest lucru. Spargerea pragului de 20.000 de puncte pe indicele Dow Jones incurajeaza intrari de bani noi, bani care stateau ‘pe margine’ asteptand acest moment”, a declarat, pentru CNBC, Naeem Aslam, analist in cadrul casei de brokeraj Think Markets.

Si indicele S&P 500 a urcat cu 0,4% la startul sedintei de miercuri, atingand astfel un nou maxim istor, companiile de IT si cele financiare inregistrand cele mai mari cresteri.

Cu o seara in urma, presedintele Donald Trump a semnat ordinele executive care vor accelera constructia oleoductelor Keystone XL si Dakota Access. Decizia a dus marti la o crestere in medie de 2,5% a actiunilor companiilor americane de constructii.

In Europa, indicele pan-european Stoxx 600 si indicele CAC 40 al bursei din Paris avansau miercuri cu 1%, iar indicele german DAX cu 1,3%.

Pe Bursa de Valori Bucuresti, indicele BET-XT castiga 1,3% cu o ora inaintea inchiderii sedintei de tranzactionare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri