“Am avut o intalnire cu domnul Grindeanu in cadrul careia am discutat despre diverse aspecte si probleme ce vizeaza companiile de stat, precum, bineinteles, si despre IPO-ul Hidroelectrica. Premierul m-a asigurat ca se doreste continuarea procesului de listare pe bursa a companiei si si-a declarat sustinerea in acest sens. Compania are insa de rezolvat trei probleme pana a putea discuta de listare, iar listarea propriu-zisa in 2017 devine tot mai putin probabila fara un angajament ferm al Guvernului in acest sens”, a mentionat Greg Konieczny.

Hidroelectrica nu poate demara IPO-ul pana cand compania nu va avea desemnat un nou Consiliu de Supraveghere, care, la randul sau, sa selecteze un management executiv. “Situatia actuala este una riscanta pentru o companie de marimea si importanta strategica pe care Hidroelectrica o are in Romania. In prezent exista o lista a candidatilor si speram sa avem o decizie a Guvernului in aproximativ o luna”, a mentionat managerul Fondul Proprietatea, companie care controleaza 20% din Hidroelectrica.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Agerpres