Cand va avea loc oferta si care este valoarea

Compania a anuntat ca listarea efectiva este estimata sa aiba loc in luna mai, fara sa ofere data exacta a derularii ofertei, acest lucru depinzand si de aprobarile ce urmeaza sa fie obtinute.

Conform informatiilor din piata, oferta este estimata la 450-500 milioane de euro si ar putea deveni astfel cea mai mare oferta privata din istoria bursei, daca valoarea va depasi recordul ofertei Electrica, de 444 milioane euro. Estimarea este similara cu cea de anul trecut, cand s-a mai vehiculat stirea listarii, neaparand informatii suplimentare despre datele financiare ale companiei.

“E greu de facut o estimare, pentru ca nu avem rezultatele financiare pe 2016 si nici informatii clare referitoare la oferta. E posibil sa vedem un record pentru BVB, peste valoarea atinsa de IPO-ul Electrica in 2014, dar deocamdata e prea devreme pentru o estimare. De un lucru putem fi siguri: va fi cea mai mare oferta privata din istoria pietei locale de capital, ceea ce e un lucru incurajator”, a declarat Marius Pandele, analist la Prime Transaction.

Sursa foto: Tashatuvango / Shutterstock