Bittnet Systems este in proces de achizitie a Gecad Net, companie de integrare IT detinuta de Radu Georgescu, urmand astfel sa isi completeze portofoliul de produse cu doua soft-uri la mare cautare in piata: Autocad si Kaspersky. Actionarii Bittnet sunt convocati in 26 aprilie sa aprobe achizitia Gecad pentru un maximum de 600.000 euro. De asemenea, Bittnet se pregateste de mutarea intr-un nou sediu, cu o suprafata de peste doua ori mai mare.

Gecad Net face parte din grupul de firme detinut de cunoscutul antreprenor Radu Georgescu. Integratorul de IT are o vechime de 23 de ani si 50 de certificari detinute, printre care Autocad si Kaspersky, primul soft fiind la mare cautare in piata locala de firmele din automotive si inginerie. Astfel, prin achizitia Gecad Net, despre care CEO-ul Bittnet declara in raportul anual ca va dubla cifra de afaceri a companiei si va creste de 6 ori numarul de clienti, Bittnet Systems isi va completa portofoliu de produse, avand in vedere ca firma fratilor Logofatu nu ofera produsele Autocad sau Kaspersky.

"In 2016 nu am identificat oportunitati semnificative de achizite, dar in 2017 situatia s-a schimbat si de aceea propunem Adunarii Generale a Actionarilor o achizitie care va dubla cifra de afaceri a companiei si va creste de 6 ori baza de clienti, inclusiv contracte importante cu recurenta anuala garantata, ceea ce va genera multe oportunitati de crestere a vanzarilor", spune Mihai Logofatu, CEO al Bittnet Systems.

Gecad Net este detinuta prin intermediul vehiculului olandez Concentric Holding de Radu Georgescu, fondatorul grupului Gecad, care in ultimii ani s-a metamorfozat intr-un fond de investitii, iar anul trecut a devenit oficial Gecad Ventures.

In 2015, ultimul an in care Gecad Net a raportat date financiare la Ministerul de Finante, compania lui Radu Georgescu avea afaceri de 17,94 milioane de lei (4,48 milioane euro) si o pierdere fiscala de aproape 850.000 lei.

Potrivit convocatorului AGA, conducerea Bittnet cere actionarilor aprobarea pentru a cumpara integral, din surse proprii, cu finantare bancara sau din emisiune de obligatiuni, a companiei Gecad Net SRL, pentru care vrea sa plateasca maximum 600.000 euro.

Potrivit declaratiilor facute pentru wall-street.ro de Cristian Logofatu (foto), CFO-ul Bittnet Systems, compania isi pregateste mutarea sediului in birourile Plaza, unde va ocupa o suprafata de 1.000 mp, cu mult peste cei 400 mp inchiriati in prezent pe bulevardul Iuliu Maniu.

Anul trecut, o aripa a mall-ului Plaza (circa 20% din suprafata centrului comercial) a fost transformata in birouri, primul chirias al Plaza Romania Offices fiind Mega Image. Logofatu precizeaza ca anul acesta contractul de inchiriere a spatiului in care Bittnet isi desfasura activitatea expira si, in contextul unei oferte bune si a faptului ca in Plaza angajatii companiei nu vor mai avea probleme cu parcarea, conducerea a decis sa faca in 2017 mutarea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri