Drepturile investitorilor in piata de capital

  • Legislatia actuala protejeaza investitorii in piata de capital, considera Radu Voloaga. Exista o serie de drepturi si aspecte juridice de protectie incluse in legea pietei de capital si in reglementarile Autoritatii de Supraveghere Financiara pe care oricine alege sa intre pe Bursa trebuie sa le cunoasca:
  • Exercitarea rapoturilor dintre intermediari si investitori trebuie sa se desfasoare sub incidenta unui contract scris, care sa regleze drepturile si obligatiile. Investitorii au posibilitatea de a denunta unilateral contractul in termen de 14 zile, fara sa existe costuri.
  • Contractul trebuie sa includa anumite clauze de protectie: sa specifice numele si autorizatia intermediarului, modul in care se deruleaza tranzactiile, raportarile, frecventa, continutul rapoartelor, modul de incetare a contractului. La momentul incheierii contractului, intermediarul are obligatia de identificare a clientului si a profilului investitional al acestuia.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont