Traficul de pasageri a crescut cu 21,5% in ianuarie si februarie 2017, comparativ cu aceeasi perioada din 2016, ajungand la 1,66 milioane de pasageri. Numarul de zboruri a crescut cu 8,3% la 18.069, in timp ce traficul cargo a crescut cu 4,5% la 5.010 tone.

“La Aeroporturi Bucuresti ne asteptam anul acesta la o crestere de peste 20% a traficului de pasageri, fapt care va face din Bucuresti unul dintre aeroporturile cu cel mai rapide ritmuri de crestere din Europa. In prezent incercam sa incurajam Ministerul Transporturilor sa ia in considerare initierea unui proiect de marire a terminalului pentru cresterea capacitatii.Cine calatoreste prin Otopeni probabil observa ca terminalul incepe sa devina aglomerat si credem ca acum e momentul inceperii acestui proces, finantarea putand sa fie cu usurinta obtinuta prin intermediul unui IPO”, a declarat Greg Konieczny, managerul Fondul Proprietatea, companie care detine 20% din CN Aeroporturi Bucuresti.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock