Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va subscrie in oferta publica secundara initiala pe care Digi Communications, compania mama a RCS&RDS, o va face pe Bursa de Valori Bucuresti.

“In data de 26 aprilie 2017, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a aprobat participarea sa la achizitionarea de Actiuni Oferte. Suma finala a investitiei BERD va fi determinata in timpul procesului de bookbuilding si alocare efectuat in legatura cu Oferta. Societatea (n.red Digi) si BERD incheie un acord-cadru, care va intra in vigoare in cazul in care Investitia BERD se va realiza, in temeiul careia Societatea (printre altele) se va obliga sa furnizeze BERD un raport anual privind aspectele sociale si de mediu; si va iti va asuma alte obligatii in materia combaterii coruptiei”, se mentioneaza in prospectul IPO-ului.

BERD este actionar si in cadrul companiilor Banca Transilvania si Electrica, de asemenea listate pe Bursa de Valori Bucuresti.
Oferta Digi se va desfasura in intervalul 28 aprilie – 10 mai, pretul urmand sa fie cuprins in intervalul 38 – 56 lei.

Transa investitorilor de retail reprezinta 15% din oferta, in vreme ce transa dedicata marilor investitori institutional va reprezenta restul de 85% din oferta.

Daca intreaga oferta ar fi vanduta la pretul maxim, RCS&RDS ar fi evaluata pe bursa la 5,6 mld. lei (1,23 mld. euro), in vreme ce daca tranzactia s-ar face la pretul minim, valoarea de piata a RCS&RDS ar fi de 3,8 mld. lei (837 mil. euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri