BRD-Groupe Societe Generale, a treia banca din Romania dupa valoarea activelor, a inregistrat un avans de 388% al profitului net dupa primele trei luni ale acestui an (y/y), pana la 306,9 mil. lei, evolutie bazata in mare parte pe o imbunatatire a costului net al riscului. In T1 2016, BRD inregistrase o cheltuiala de 144,9 mil. lei la acest capitol, in vreme ce in T1 2017 a ajuns la un venit net de 129,6 mil. lei.

Trecerea de la cheltuiala la venit a avut la baza mai multi factori, printre care scaderea ratei creditelor neperformante (de la 13,7% in martie 2016 la 10,3% in martie 2017 la nivel de grup), recuperarile din credite provizionate pe segmentul non retail si despagubirile primite din asigurari. “Este vorba, in toate aceste cazuri, de factori nerecurenti, pe care e putin probabil sa ii mai vedem si in trimestrele urmatoare”, mentioneaza analistii Prime Transaction.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock