Cu trei zile inainte de inchiderea IPO-ului Digi Communications (proprietarul RCS&RDS), investitorii persoane fizice au trimis ordine de cumparare cat pentru toata oferta, valoarea acestora ajungand la 1,21 mld. lei (267 mil. euro).

Vineri, la ora 15:00, se inregistrau subscrieri pentru 21,82 milioane de actiuni Digi pe transa rezervata micilor investitori, adica de peste sase ori mai mult decat le-a fost initial rezervat acestora (3,26 mil. actiuni). Digi a scos la vanzare in intreaga oferta 21,74 mil. actiuni (2,36 mil. pentru retail si 18,4 mil. pentru institutionali), ceea ce inseamna ca teoretic investitorii persoane fizice ar putea in prezent sa cumpere intreaga oferta. Cel mai mare ordin trimis de o persoana fizica era pentru achizita a 895.000 de actiuni, echivalentul a 50,1 mil. lei (11 mil. euro).

Oferta Digi se inchide miercuri, 10 mai, iar investitorii persoane fizice care au trimis ordine de cumparare pana vineri, 5 mai, beneficiaza de un discount de 7% fata de pretul final din oferta. Investitorii care subscriu saptamana viitoare primesc un discount de 3% .

Intervalul de pret mentionat in prospectul Digi este de 38 – 56 de lei. Micii investitori persoane fizice plaseaza ordinele la pretul maxim, urmand ca pretul de oferta sa fie stabilit la finalul perioadei de subscriere, in functie de cererea investiorilor institutionali.

Ultima data cand pe Bursa de Valori Bucuresti s-a inregistrat un interes chiar mai mare din partea micilor investitori a fost in 2013, odata cu IPO-ul Romgaz. La acel moment, persoanele fizice au trimis ordinde de 17 ori mai mari decat transa care li se oferea si de doua ori mai mari decat intregul IPO.

Cititi si Cat au castigat (sau pierdut) romanii care au cumparat actiuni in ultimele oferte de pe bursa

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri