Oferta de vanzare de actiuni Digi Communications (proprietarul RCS&RDS) s-a incheiat miercuri, transa investitorilor de retail fiind subscrisa de 23 de ori, ceea ce inseamna ca in mod normal o persoana care a plasat un ordin in aceasta transa va primi circa 4% din cantitatea totala de actiuni pe care a subscris-o.

UPDATE: Digi a anuntat un indice de alocare de 0,0511826933 pentru investitorii de retail care nu primesc actiuni in transa garantata, ceea ce inseamna ca acestia vor primi 5,1% din totalul actiunilor pe care le-au subscris. De asemenea, ofertantii au hotarat realocarea catre transa de retail 1.087.206 actiuni.

Investitorii isi puteau retrage ordinele de subscriere pana miercuri la ora 17:00, dupa ce compania a publicat un amendament la Prospectul IPO-ului. La ora 18:00, in sistemul bursei se inregistrau ordine de subscriere pentru 74.968.974 actiuni Digi, dupa ce au fost retrase ordine pentru peste 1 milion de actiuni.

Nivelul foarte ridicat al subscrierilor, amplificate de anumite imprumuturi acordate de banci investitorilor, va face ca un investitor care nu a reusit sa subscrie in transa de actiuni garantate, sa obtina acum doar aproximativ 5,1% din totalul titlurilor pentru care a trimis ordine. De exemplu, daca un investitor a subscris 1.000 de actiuni (echivalentul a 56.000 lei / 12.312 euro), acesta va primi 51 de actiuni (2.856 lei / 628 euro).

Intervalul de pret al IPO-ului prevazut in Prospect este cuprins intre 38 si 56 lei, insa nivelul final urmeaza sa fie anuntat mircuri, sau in perioada urmatoare, de catre intermediarii ofertei.

Investitorii persoane fizice au beneficiat de o alocare garantata de 267 de actiuni, in limita a 534.000 de actiuni si pe principiul “primul venit – primul servit”. De asemenea, micii investitori care au subscris in primele primele 5 zile ale ofertei (pana pe 5 mai) beneficiaza de un discount de 7% fata de pretul final de oferta, iar cei care au subscris ulterior (8-10 mai) primesc un discount de 3%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri