Investitiile nerentabile

“Impreuna cu conducerea Hidroelectrica si consortiul de listare, am gandit mai multe strategii pentru rezolvarea problemei activelor neperformante. Noi speram ca hotararea finala, care va fi luata de o Comisie de listare formata la nivelul Ministerului, sa fie aceea ca o mare parte din activele in cauza sa fie trecute in conservare, astfel incat sa nu se prevada investitii in perioada urmatoare, dar sa ramana in continuare la dispozitia companiei”, a declarat Toma Petcu.

Potrivit acestuia, o alta varianta luata in considerare este infiintarea unei noi societati in cadrul careia sa fie transferate activele neperformante. “Am avut discutii atat cu Ministerul Apelor, cat si cu cei de la Apele Romane pentru preluarea lor, dar nu au fost interesati si intr-un fel ii intelegem. Am vorbit si cu Ministerul Agriculturii pentru preluarea investitiilor in irigatii, insa nici in acest caz nu s-a gasit o solutie pentru ca sumele necesare pentru finalizarea lor sunt destul de mari, indiferent de obiectivul final pe care il ai”, a explicat Toma Petcu.

Ministrul a subliniat importanta investitiilor la Hidroelectrica, afirmand ca a reprosat conducerii companiei, dar si fostului Consiliu de Administratie, ca nivelul acestora este foarte redus.