Doru Lionachescu spune constant ca macroeconomia bate microeconomia, insemnand ca orice investitor se va uita in primul rand la semnalele si riscurile macro, inainte de a lua orice decizie.

Asa ca datele privind cresterea economica de 5,7% anuntate recent nu pot fi decat imbucuratoare. “Cand s-au anuntat datele de primul semnal, eram in Asia. La o zi distanta, Malaezia, despre care se spune ca este tigrul Asiei, a raportat o crestere de doar 5,6. Am auzit despre noi replici de genul ‘too good to be true’. SI este normal, mai ales ca strainii nu sunt aici, sa vada orasul, strazile, restaurantele, avioanele. Romania ofera multe lucruri peste Europa. Trebuie sa acceptam ca mergem in siajul marilor economii, nu suntem trend setteri. Morgan Stanley spunea recent ca asistam la un pivot investitional catre Europa. Intra foarte multi bani pe continent, lucrurile s-au clarificat dupa alegerile din Franta si Olanda. E o conjunctura foarte buna in Europa si in Romania, recomandarea mea catre oricine este sa se uite cu seriozitate, este un moment foarte bun de a investi si de a iti asuma riscuri controlate. Intr-o economie care creste robust, se creeaza enorm de multe oportunitati”, a declarat Lionachescu.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont