Prognozele sunt importante pentru tarile producatoare de petrol intrucat reprezinta baza definirii bugetelor nationale. Este de retinut faptul ca prognozele celor trei institute majore, New York Mercantile Exchange (NYMEX), Energy Information Administration din Statele Unite (EIA) si Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) isi imbunatatesc acuratetea. Incepand cu 2012, aceste organizatii au avut cea mai mica marja de eroare, arata studiul “Evolutia pretului petrolului: Cine emite cele mai bune prognoze?”, realizat de compania de consultanta Roland Berger.

"Atat institutele, cat si tarile producatoare de petrol se asteapta ca pretul titeiului sa creasca in 2017. O continua supraproductie a mentiunut pretul petrolului la valori reduse dupa anul 2014”, mentioneaza Arnoud van der Slot, partener in cadrul biroului Roland Berger din Amsterdam.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock