Dupa finalizarea IPO-ului, AAGES ar putea sa fie evaluata pe bursa la maxim 39 mil. lei.

Tradeville a comparat AAGES cu 21 de companii europene listate din domeniul utilajelor industriale, care au avut cifre de afaceri de cel mult doua ori mai mici, dar nu mai mult de doua ori mai mari decat cele raportate de societatea din Targu Mures in 2016.

“AAGES avea la finalul lui 2016 un grad de indatorare pe care il apreciem a fi echilibrat (circa 41%), chiar daca este putin peste mediana companiilor comparabile identificate de noi, respectiv 37%. Este de remarcat, daca tot vorbim de structura bilantiera comparativ cu peers, faptul ca lichiditatea AAGES (exprimata prin intermediul indicatorului “Test Acid”) este net superioara medianei acestui grup (212% vs. 89%). Ce-i drept, o intepretare alternativa a acestui fapt este ca societatea este prea prudenta in gestionarea lichiditatii dar, atata timp cat marja comerciala neta a emitentului este mult peste mediana companiilor comparabile (8.7% vs. 1.8%), acest lucru nu reprezinta o problema”, mentioneaza, intr-un raport adresat clientilor, Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct Tradeville.

Luand in calcul multipli P/E (price earnings ratio), EV/C.A. (enterprise value/ cifra afaceri), EV/EBITDA si P/B (pret/valoarea contabila), casa de brokeraj a calculat o mediana a celor patru valori de 3,6 lei/actiune AAGES, in vreme ce media ajunge la 4,2 lei/actiune. De asemenea, in cazul eliminarii indicatorului P/B (cel mai putin relevant dintre cei patru), mediana devine 4,6 lei/actiune toate aceste valori aflandu-se peste media intervalului de pret anuntat de companie in IPO.