Oil Terminal se tranzactiona vineri pe Bursa de Valori Bucuresti la un pret de 0,156 lei/actiune (-14,2%), in piata fiind realizate tranzactii in valoare totala de 1,55 milioane lei, cu mult peste lichiditatea obisnuita inregistrata de companie. De altfel, Oil Terminal inregistrase al doilea cel mai mare numar de tranzactii din piata, dupa cele facute cu titluri Banca Transilvania.

Actiunile OIL si-au inceput scaderea la jumatatea zilei, dupa aparitia in piata a unor ordine de vanzare pentru 84,7 milioane de actiuni, echivalentul a 14,5% din capitalul operatorului portuar. Ordinele au fost retrase ulterior, dar scaderea actiunilor s-a mentinut in jurul nivelului de 14%.

Pachetul de actiuni scos la vanzare este practic identic cu pachetul controlat de Valentin Dumitrescu, unul dintre cel mai importanti actionari privati ai societatii, care a facut constant tranzactii cu actiuni Oil Terminal in ultimele luni.

Pe data de 19 mai 2017, acesta a fost raportat cu o detinere de 11,3% din companie (65,9 mil. actiuni), iar ca urmare a tranzactiilor pe care le-a realizat ulterior, investitorul ajunsese la finalul zilei de joi sa detina 86,2 mil. actiuni Oil Terminal (14,8% din capital).

Sursa foto: Shutterstock