Firma infiintata in 1995, ca membru fondator al BVB, a rezistat crizei din pietele financiare, cand jumatate din brokerii de pe bursa romaneasca s-au retras din piata din cauza prabusirii valorii tranzactiilor. In anul de ‘boom’ 2007, un total de 75 de case de brokeraj activau pe Bursa de Valori Bucuresti, numarul acestora ajungand in prezent la 35, dupa ce atat firme independente, cat si diviziile de brokeraj ale unor banci, precum ING si UniCredit, s-au retras din piata.

Aflati mai jos ce declaratii au facut principalii actionari (Horia Manda (foto), Eugen Voicu), cat si presedintele casei de brokeraj, Razvan Pasol.

Actionarii Intercapital Invest au luat saptamana aceasta decizia de a convoca o Adunare Generala in vederea retragerii de pe piata de capital. Horia Manda, CEO Axxess Capital, este unul dintre cei mai mari actionari ai Intercapital Invest, el si John Klipper detinand impreuna 59% din casa de brokeraj. Eugen Voicu, fondator al administratorului de fonduri Certinvest, este un alt actionar important al Intercapital, cu o detinere de 23%.

Era un business ineficient; in brokeraj fie esti in primii cinci, fie pierzi bani, in final fiind luata decizia de a opri activitatea firmei. Decizia de retragere din piata vine bineinteles in contextul nivelului de dezvoltare si al volumelor inregistrate pe Bursa de Valori Bucuresti