Hidroelectrica a inregistrat in primele 5 luni ale anului 2017 un profit brut de 743,7 milioane lei, cu 154,6 milioane lei mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, reprezentand o crestere cu 26%.

Productia la 5 luni 2017 este de aproximativ 6,5 TWh, fata de 7 TWh realizati in aceeasi perioada a anului 2016, a anuntat compania. Perioada a fost marcata de apelari cu caracter exceptional pe piata de echilibrare, Hidroelectrica actionand ca factor de stabilitate al Sistemului Energetic National.

Cifra de afaceri inregistrata la 5 luni 2017 a fost 1,43 miliarde lei, fata de 1,29 miliarde lei in perioada similara a anului trecut, crescand cu 11%.

„Performantele Hidroelectrica in conditii hidrologice deficitare, exprimate prin cifra de afaceri si profitul brut, sunt mai bune decat in perioada similara a anului 2016 si reflecta masurile de eficientizare continuate de societate”, au declarat oficialii companiei.

Hidroelectrica era asteptata sa se listeze pe Bursa de Valori Bucuresti in acest an, insa tergiversarea procedurilor privind alegerea unei noi conduceri executive si lipsa de claritate privind viitorul investitiilor cu eficienta energetica energetica redusa fac imposibil un IPO in 2017.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri