Patria Bank, institutie de credit care a fuzionat recent cu Banca Comerciala Carpatica, este in prezent interesata de achizitii in piata bancara. Manda nu a precizat insa bancile vizate, dar informatiile din piata au indicat la un moment dat interesul pentru Marfin Bank.

In 2016, institutia Patria Bank dinaintea fuziunii (entitatea rezultata din fuziunea NexteBank si Patria Credit IFN) a inregistrat credite noi in valoare de 100 mil. euro, iar anul acesta, dupa fuziunea cu Banca Comerciala Carpatica, vanzarea de credite ar putea sa urce cu peste 50%, depasind pragul de 150 mil. euro (volume noi de credite - n.r.), a mentionat Bogdan Merfea, CEO Patria Bank. Din productia de 100 milioane de euro, majoritatea imprumuturilor au fost acordate in special afacerilor de mici dimensiuni (microfinantare), la care tichetul mediu este de 7.000 - 8.000 euro, si IMM-urilor, in vreme ce pe segmentul retail au fost acordate credite de 15-20 mil. euro.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Agerpres