“Prin aceasta scrisoare am fost informati asupra faptului ca FGSZ nu poate derula procedura planificata din cauza lipsei aprobarii necesare din partea Consiliului de Supraveghere al companiei, motivata de probleme de eficienta economica. Partea ungara a propus in schimb, derularea procesului de sezon deschis angajant doar pentru punctul de interconectare Romania-Ungaria, urmand ca volumul de gaze de 4,4 mld.mc/an, care ar proveni dinspre Romania sa fie distribuit din Ungaria inspre Slovacia, Ucraina, Croatia sau Serbia. In paralel, FGSZ ar urma sa continue discutiiile cu operatorul de transport gaze din Austria (Gas Connect) pentru a identifica posibilitati de transport fizic dinspre Ungaria inspre Austria”, mentioneaza oficialii Transgaz.

Acestia adauga faptul ca Transgaz va avea in vedere ca planificarea si desfasurarea procesului sa tina seama de toate obiectivele pe care coridorul BRUIA si le-a propus, inclusiv pentru asigurarea alimentarii sale cu gaze prezumat a fi produse in Marea Neagra.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock