Actionarii Patria Bank au aprobat reducerea capitalului cu aproximativ 40%, in scopul acoperirii pierderilor acumulate de Banca Comerciala Carpatica in anii anteriori.

Operatiunea a fost aprobata cu voturile a 98,5% din actionarii prezenti la Adunarea Generala de vineri. Oficialii Patria Bank prezenti la AGA au declarat ca nu considera ca nivelul capitalizarii bursiere a PBK va fi afectat de reducerea capitalului, avand in vedere ca atat capitalul propriu cat si activul net contabil al bancii vor ramane la acelasi nivel.

Patria Bank (banca construita pe activele Banca Comerciala Carpatica si NexteBank) isi va reduce capitalul social cu suma de 149,1 mil. lei de la 376,2 mil lei (capitalul social rezultat dupa fuziunea Patria-Carpatica), la 227,1 mil. lei, prin anularea unui numar de 1.491.181.900 actiuni, proportional cu cota de participare a fiecarui ationar la capitalul social al bancii la data de inregistrare.

Reducerea capitalului social este realizata pentru acoperirea partiala a pierderilor cumulate ale Bancii Carpatica inregistrate la finalul anului 2016, in cuantum de 149,1 mil. lei.

Tot in AGA de vineri, actionarii Patria l-au desemnat pe Vasile Iuga in calitate de membru independent al Consiliului de Administratie.

Dupa incheierea Adunarii Generale a Actionarilor, titlurile PBK se tranzactionau pe bursa in scadere cu 0,4%, la pretul de 0,1105 lei/unitate. Avand in vedere aceasta cotatie, capitalizarea Patria Bank este de 417,6 mil. lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri